Микс на акција и сф. „Контра“ тимот се Бил ’Мед Дог’ Рејзер и Ленс Скорпион, кои со падобрани се спуштени во мисија на еден тропски остров, каде паднал метеор. Таму треба да ја неутрализираат терористичката ејлиен организација Ред Фалкон. Нешо к’о Предатор, ваљда. Издание на компанијата Namco од 1987. Старт со кликање на маусот, движење со стрелките на тастатурата, К за скок, Ј за оган, менување оружја со копчињата: N,M,L,F,S.

Почекајте да се вчита играта. Потребен е уред со flash поддршка. Во некои случаи истата мора да ја уклучите рачно.