Поддршката за нискобуџетни авторски проекти преку доброволни прилози (crowdfunding) е вообичаена пракса низ светот, па доколку сакате да донирате (кој колку може), сторете го тоа на трансакциската сметка: 200001927990907. За жал или за среќа, VBB.mk е one-man show и нема спонзори, ниту техничка или било каква поддршка, иако деценија и пол е топ бренд во нашата блогосфера.

VBB.mk бил честа мета на плагијатори, кои се потполно неспособни да создадат нешто авторско, но таквите портали продаваат реклами, имаат далеку поголема публика и дури се примени во популарните агрегатори, што е невиден апсурд.

Се разбира, ова не е за некаков „профит“, туку чисто за да се покријат трошоците. Ви благодарам за поддршката однапред.