Денес ми тргна со филмои на тв. Нема, нема, ал денес се погодија. Коначно нешо за малоумна разбибрига, за тинкање. Пуштам денес на тв глеам филм почиња Mean Girls со Линдзи Лохан, типично тинејџ зезање, хај скул, журки, коли, пичиња, матурски. Една цурица, Кејди, доаѓа у ново школо, па тука дур се уклопи едно- друго, учи кој е кој, имаш разни групации, нрдз бубалици, jock спортисти, па шемаџии, смотани, лузери, странци на размена од кина, индија и тако даље она класика америкен хај скул, а на топ на пирамидата се едно друштво најјаки пичиња шо се у школото на чело со една Реџина таква плава кучкесто што се понаша, и све зборат онака “I was LIKE going there… and LIKE…”. Бандата ја викаат „Пластикс“, онака све јаки пичиња миничи, стегнати цицки, уста за пушење, да ги ебеш курот ќе ти се позлати. И никој не смее да седи со нив у менза, све мора да се облечени топ секој ден, ако некоја не се облече асално пример дошла у тренерки или фармерки не смее да седне со нив. А Кејди онака мирна нешо у џемперче. И никој не ја дружи осим една као андерграунд лез цура Џенис и нејзиниот буцмаст геј пријател. Џенис сака да ја нашкоди Реџина и ја убедуе Кејди да се убаци у Пластикс да стане пичка за да ги шпиунира и саботира, да ги скара итн. И оваа све почиња тука миничи, избацуење цицка све, влегуе у тоа јакото друштво и тука почињаат заплети, завери, оговарања, отимања дечковци. Исто Кејди ја убеди на Реџина да јаде едни као енерџи барови демек за потенка линија, а уствари тоа за накачуење килажа за билдери за да ја направи дебела да не биде више најака пичка у школото као што планираше Џенис. Али Кејди ептен забега у тој фазон ептен кучкеста стана, исто со пичињава се кандидираа као за пром квин или така нешо. И тера така све интриги, намештаљки едно- друго, оговарања кој со кого се ебе и тако даље, а за све тоа Пластикс водат и еден као споменар со слики и компромитирачки информации за сите од школото, и ученици и професори. Ал Кејди се заљуби у тој еден порано што идел со Реџина, таа и рече као слободно земи го и се праеше другарка а уствари нема везе, плус се ебеше со еден друг у соблекувална. Па имаше разни журки, за Хелоуин пичињата се облекоа ко плејбој зечици тоа беше јако, па после Кејди напраи исто журка го викна тој што и се свиѓаше у соба као да се ебат и ништо ама ги фати Реџина на дело и им се скара и го исфотокопира споменарот го расфрли низ цело школо. Избијање скандал тука хаос цело школо незнаеја кој го пишувал се фатија за врат сите општа туча, па професорот трчаше да ги смири и ги собра у сала као шо е ова сите се оговарате едно-друго курвичиња ни едни само се ебете и сите искочија една по една признаа све што нашкодуеле една на друга. И све искочи у јавност сите завери едно-друго Реџина се караше на Кејди у тој момент ја удира автобус ЖДРАГАУУ. После Кејди беше на натпревар по математика со тој еден нрд цело време што и се пушташе и победија и после отидоа на тоа као матурската. И тука сите собрани музики, едно- друго и се појавува Кејди и победи и дадоа круна, ама фер ја искрши на парчиња и ја раздели на сите. И после као се уозбиљи, не беше више у друштвото, али дојдоа нови генерации јаки пичиња све стегнати и така. Најбољи филм.