Вистинска класика на феноменот наречен видео-игри со којшто израснавме. Оригинално објавена во раните 80-ти од компанијата Namco, таа доживеа низа преработки и сè уште има безброј обожаватели. Излезе за повеќе платформи, јас во детството ја играв на Комодоре. Клик со маусот за старт и движејќи се со тастерите: ←, ↑, →, ↓, глеј да изедеш све пред себе, пазејќи притоа да не те хапнат малите монструмчиња. Почекајте да се вчита играта.