Објавена во 1991 од компанијата Capcom. Ти си Рју, треба да го пребиеш Сагат. Нема многу мозгање, ал ти требаат вешти прсти. Кликни на натписот Premi Qui Per Giocare што во превод од италијански вероватно значи „стисни овде за да му ја кршиш кичмата“. Движење со стрелките на тастатурата, копчињата A, S, D за боксои и Z, X, C за шутирање. Специјални покрети: хадокен A+S или A+D, шорјукен A+S+копче надолу или A+D+надолу. Хурикански шут Z+X или Z+C.

Почекајте да се вчита играта. Потребен е уред со flash поддршка. Во некои случаи истата мора да ја уклучите рачно.