Вистинска класика на феноменот наречен – видео игри, со кои израснавме. Оригинално објавена во раните 80-ти од компанијата Namco, таа доживеа низа преработки и сеуште има безброј обожаватели. Излезе за повеќе платформи, конкретно јас во детството ја играв на Комодоре. Клик со маусот за старт и движејќи се со тастерите: ←, ↑, →, ↓, глеј да изедеш све пред себе, истовремено пазејќи да не те хапнат малите монструмчиња. Почекајте да се вчита играта.